KEMER HAKKINDA


Kemer’in en eski tarihi M.Ö. 690 yılına yani Phaselis Antik Kenti’nin kuruluşuna dayanmaktadır. Kemer’in bulunduğu yerde, 1910’lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardır. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerine 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları bu duvar nedeniyle Eski Köy ’ün adı Kemer olarak anılmaya başladı.

Kemer halkı 1960’lı yıllara kadar karayolu olmadığı için ulaşımı sadece denizyolundan sağladı.1980 sonrasında uygulanan ‘’ GÜNEY ANTALYA TURİZM PROJESİ ‘’ kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişti. Kemer, Akdeniz’in kıyısında, Antalya’ya 40 km. uzaklıkta şirin bir tatil bölgesidir.1980’li yılların başına kadar küçük bir köy iken 35 yıl içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli tatil merkezi haline gelmiştir. Kemer 1991 yılında ilçe statüsünü kazanmıştır.



Kemer ilçesi ile Beldibi, Göynük, Kiriş, Çamyuva, Beycik, Tekirova, Çıralı gibi yerleşim yerleri ile Antalya turizminde son derece önemli bir yer tutar.
Batı Toros Dağları’nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer, Türkiye’nin en önemli turizm merkezidir.

Antalya’nın  43 km. batısında yer alan Kemer, Batı Toros Dağları’nın eteklerinde 46 km. uzunluğundaki kıyı şeridi üzerinde kurulmuştur. Doğusu Akdeniz, batısı orman ve dağlarla çevrili olan Kemer’in, yüzölçümü 53.483 km²’dir.

Kemer’in 45.000 hektarlık alanı ormanlarla kaplıdır. Bir tarafı denizlerle bir tarafı orman ve dağlarla çevrili olan bölge doğaseverlerin tutkusu haline gelmiştir. Yeşilin ve mavinin buluştuğu noktada yer alan yapısı ile Kemer, görsel anlamda da gönülleri fetheder.  

Antalya’nın batısında yer alan ve doğayı kucaklayan yapısı ile dikkatleri çekmeyi başaran Kemer, ziyaretçilerine görsel bir şölen vadediyor. Konumu ve yapısı ile Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen bölge birçok doğa sporunun yapılmasına da olanak sağlar.

Akdeniz ve karasal iklimin hüküm sürdüğü ilçe de, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi diğer bir değişle “Mutedil Deniz ve Sıcak Deniz İklim Sınıfı”na girer, daha iç kesimlerde ise “Soğuk Yarı-Kara İklim” tipi görülmektedir.  

Yazın ortalama sıcaklık 28-36 ° derece arasındadır. Öğle saatlerinde termometrenin 40° derecenin üzerine kadar çıktığı görülür. Ocak ayında ise sıcaklık ortalama 10-20 ° derece arasında değişir. Yağış olmadığı günler hava açık ve güneşlidir. İlde yıllık ortalama nispi nem %64 civarındadır.

Kemer'in kıyı bölgesinde yazlar hem uzun hem de sıcaktır. Kışlar bile ılığa yakın serinlikte geçer. Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır.

Detaylı Bilgi için : http://www.visitkemer.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.